torsdag den 22. oktober 2009

Nyt profilbillede

Mit nye, super-Spiffe, profilbillede er i anledning af den kommende Halloween, lavet med lidt hjælp fra denne side på Popcap games .

God fornøjelse med din egen zombieficering!

lørdag den 17. oktober 2009

Guldbrikken er uddelt!



Jeg har før skrevet her på siden om den uvildige brætspil-pris "Guldbrikken".
Nu er årets vindere så fundet.


I kategorien "Årets børnespil" gik sejren til Klickado.

"Årets familiespil" blev Bezzerwisser+.

"Årets Voksenspil" gik til Kaleidoscope Classic.

Og den særlige "Årets Jurypris" blev givet til Dominion.

Vi ønsker alle vinderne tillykke herfra \(^_^)/

Nu er jeg også Vild med Dyr


" Herresjovt" - citatet fra en 9-årig pige er faktisk meget rammende for, hvad jeg selv tænke om dette spil. Der var endnu en gang inviteret til Hyggespil på Biblioteket, og denne gang var det GameInventors sjove dyre-spørge-spil "Vild med Dyr".

Spillet blander en gang Ludo med spørgespil, hvor du kan blive slået hjem hvis de andres brikker rammer dig, men du kan kun komme ud fra dit hjemfelt, ved at svare rigtigt på et spørgsmål. Herefter skal du rejse rundt på brættet og indsamle jetoner i fire forskellige farver, og når du har tre af hver, skal du så hjem til dit hjemfelt for at vinde spillet.
Spørgsmålene er (rart nok) opdelt i to kategorier: en paratvidens-del og en kreativ del, hvor du kan få lov til at tegne eller mime dig til dine jetoner. Det gør spillet meget bedre for yngre spillere, og for os andre der ikke altid er så skarpe på paratviden generelt ;-)
Vild med Dyr er et ret sjovt (og i voksenøjne, interessant) brætspil, hvor man har mulighed for, at lære en masse om dr. Men også et spil, hvor man virkeligt føler, at man har fået noget for pengene. Først og fremmest er selve kassen ret tung i det, men også selve komponenterne er af en super-god kvalitet. Brikkerne er lækre og jetonerne er flotte (med indstøbte dyrespor).

Efter min mening er brætspillet "Vild med Dyr" en virkelig god investering for familer med børn i alderen 9-16 år, og at man med i pakken også får et års gratis familiemedlemskab af Dyrenes Beskyttelse, gør bestemt ikke handlen dårligere.

mandag den 12. oktober 2009

Hyggeligt brætspilarrangement med four-esses

Der bliver inviteret til det hygge-ferie på Nordfyns biblioteker for øjeblikket. Jeg har inviteret et par af vore dygtige, danske spil-magere til at komme forbi, og vise deres spil frem.
Idag fik vi besøg af Kristian fra four-esses, der blandt andet viste en hel masse af deres STORM-spil frem. De mindste havde det rigtigt sjovt med vandspillet (og de medfølgende voksne havde det fornøjeligt med at tørre det op bagefter ;-), mens de større børn hurtigt blev "bidt" af varulvespillet les Loups-Garous de Thiercelieux.
Det var i hvert fald de titler og så multispil-pakken STORM på Ordet, der blev talt mest om efterfølgende. Alt-i-alt var det et super hyggeligt arrangement, som man kan opleve/genopleve på Søndersø Bibliotek tirsdag den 13. oktober klokken 12. Vel mødt!

Jeg havde selv håbet på en smagsprøve på Black Stories, men var vel egentligt godt klar over, at jeg havde bedt ham om at komme med spil for de yngste. Men det må så blive en anden gang. Som det står nu, var det i hvert fald en rigtig god dag.

Jeg beklager det lav-opløselige format på billedet. Jeg havde glemt kameraet og min telefon er ikke den nyeste der findes.

torsdag den 1. oktober 2009

PIXO - årets brætspil (siger boghandlerne)

PIXO er spillet som de danske boghandlere har valgt at kåre som årets spil 2009.
Det er et spil der har været lang tid undervejs, fra musiklæreren Kenneth fra Ringe fik ideen for godt 8 år siden til nu, hvor det har fået den prestigefyldte pris.

PIXO er et spil i tegn-og-gæt-genren, hvor man får points til at flytte rundt om brættet, for at gætte de andres tegninger. Det der er lidt anderledes er, at du ikke kan se hele tegningen, men ofte kun en eller flere fjerdedele af den. Det gør spillet anderledes og gætterierne bliver ofte både sjovere og langt mere søgte, end i de fleste andre tegnespil.
Spillet udgives i samarbejde med GameInventors, og lanceres officielt i opfinderes hjemby: Bog & Ide (Ringe) idag.

Kenneth ønskes tillykke med den fine pris her fra SpilletsRegler, samt med nomineringen til årets Guldbrik.

(Dommerpanelet i "Guldbrikken" er - i modsætning til "Årets Spil" - helt uvildigt og uden kommercielle interesser, men sammensat af spilentusiaster og spilanmeldere)