lørdag den 18. september 2010

Nyt spændende Lovecraft-spil fra FFG!

UHA!
Som indædt Lovecraft-fan er det altid lækkert at se hvad FFG finder på, at bruge deres licenser til.
Dette nye spil fra Fantasy Flight Games ser endda meget lovende ud.
Ifølge deres hjemmeside bliver "Mansion of Madness" et spil om horror, vanvid og mysterier for 2-5 spillere. Spiller fidner sted indenfor H. P. Lovecrafts univers og en af spillerne indtager rollen som en slags Dungeon Master (her: the Keeper), der er spillets Onde Kraft. Han skal føre sin ondsindede plan ud i livet, mens alle andre spillere er Investigators, altså heltene, der skal forpurre Keeperens onde plan.
Det lyder unægteligt godt, og jeg glæder mig meget til at se, hvad der kommer ud af det. Men når designeren hedder Corey Konieczka (Battlestar Galactica, Runewars), så kan det næsten ikke blive andet end godt.

søndag den 12. september 2010

Blade ta'r kampen op af Tim Bowler

"Blade er tilbage i Bæstet, byen han flygtede fra som 11-årig, byen han hader og frygter mere end noget andet sted på jorden. Men der er ingen vej udenom. Møgsvinene har kidnappet Jaz, og de ved, at Blade vil komme for at redde hende. De behøver bare læne sig tilbage og vente. Men Blade har en plan, og den kan næsten kun gå galt. Alligevel er han parat til at ta’ kampen op …

Jeg kom ind i denne serie ret sent - dette er det 5. bind i serien. Men "hold da op" det er ikke det sidste jeg har læst. Jeg var fuldstændigt solgt af den hæsblæsende fortællestil. Den er rå og hardcore "in-your-face". Der bliver ikke lagt fingre imellem og den mindede mig meget om en anden rå fortæller: Andrew Vachss. Man bliver stakåndet undervejs, for hele bogene er ét langt kapitel (heldigvis er den ikke så lang). Jeg vil varmt anbefale serien for unge mellem 14 og 17 - især drenge der måske er gået lidt kolde i "det der med at læse".

Bloggers billedværktøj er nede i dag, men jeg smider et billede på, når den virker igen.

Ellers kan du jo også tjekke billedet ud her, hvor den også er billig.

lørdag den 11. september 2010

Skyggemagi

»Hvorfor har du aldrig fortalt, at jeg har en faster?«
»Fordi hun gjorde sit bedste for at dræbe dig, da hun så dig første gang,« svarede faren.
Connor lever et helt almindeligt liv med sin lidt excentriske far, da han pludselig en dag bliver trukket ind i landet Tir na Nog. Et gammelt keltisk land med fremmede væsner og skyggemagi.
Connor er i fare - alle prøver at slå ham ihjel - og han har ingen idé om hvorfor ...

Egentlig havde jeg tænkt mig at holde denne anmelde kort. Noget i stil med:
"Det er den bedste fantasy-bog i år - læs den nu!"

Fordi det siger egentlig meget godt, hvad jeg sad og tænkte da jeg havde læst den færdigt. Det dækker rimeligt godt.

Det der tiltalte mig ved denne bog var nok især det friske sprog - af en debuterende forfatter, er han ekstremt veloplagt og sjov. Og så trækker han voldsomt på irsk/keltisk mytologi til sin fantasi-verden - og det er jo svært at stå for.
Så kort og godt vil jeg varmt anbefale John Lenehans bog. Jeg håber virkelig, at det ikke er den sidste han skriver.

Bogen er i boghandlen nu - du kan købe den billigt eller dyrt.

Monsterjagten. Den vingede hest Skar

Først og fremmest. "Undskyld billedet"! Jeg havde ikke lige en skanner i nærheden og ingen af de danske boghandler havde billedet oppe endnu ... så jeg kom til at "låne" et af den engelske forside.
Men jeg har altså fået læst endnu et bind i denne uendelige serie. Det er en serie jeg normalt ikke er så glad for at læse, da den primært henvender sig til de aller-yngste fantasy-læsere.
Men dette bind er faktisk OK. Vor helt, Tom er stadig i det væmmelige land Gorgonia, som den onde, onde troldmand Malvel styrer med hård hånd. Her skal helten og hans venner redde det gode monster Epos, fra den onde hest Skar (det er den på billedet ved siden af). Alt i alt er det endnu en halv-tåbelig omgang fantasy fra skrive-gruppen Working Partners, der her skriver under pseudonymet Adam Blade.
Når man tænker målgruppen ind, er det som før nævnt en Ok bog, men alle andre end de yngste fantasy-læsere skal nok holde sig fra den.
Men så er det jo godt at den er forholdsvis billig. Du kan købe den her eller her.