mandag den 24. august 2009

Helteludo - sjove regler til det gamle brætspil


Jeg havde fundet de gamle regler til det sjove Helteludo fra, til familien her i weekenden. Det er en regeludvidelse jeg varmt kan anbefale. Mette Finderup
(den ene af spillets skabere) har lagt en glimrende pdf-fil ud på sin hjemmeside til frit brug, og det eneste man derudover skal bruge er et ludobræt, og det har de fleste af os vel.
I korte træk går spillet ud på, at man "beriger" sine ludobrikker med nogle træk eller egenskaber, der gør at de opfører sig lidt anderledes end normalt. For eksempel havde min kæreste et helt par brikker der kom ud af startfeltet, på både en 5'er og en 6'er, og jeg havde en brik der gik bersærk og havde mulighed for at slå alle brikker den bare passerede helt hjem. Derudover er der et point-system der gør, at hvis man kan slå mange andre brikke hjem, eller kan få sit hold i mål i en fart, opnår man points, som man kan "købe" flere evner for. Pludselig har man et forhold til sine brikker og de fleset ønsker også at gemme dem til et senere spil - super sjovt.
Som bonusinfo kan du se hvad folk der er mavesure og taber i spil synes om spillet.

Ingen kommentarer: