tirsdag den 30. september 2008

Børn og voksne er stadig begejstrede for brætspil

Vi danskere nyder brætspillene som aldrig før, for vi nyder at være sammen. De mørke vinteraftener nærmer sig med hastige skridt, og behovet for nærværet bliver større i takt med at solen bliver mindre.

Eksperterne kan se på vore vaner, at de fleste af os ser computer- og konsolspil som en oplevelse mellem personen og skærmen (uanset hvor mange levende mennesker, der opholder sig på den anden side af den), og brætspil som samvær mellem familie og venner.

Det bakkes også op af Hanne Friis Olsen fra verdens tredje største legetøjs (og brætspils-) pruducent Hasbro: "Jeg tror ikke, brætspil forsvinder. Bestemt ikke. Jeg tror altid, der vil være det her behov for at sætte sig ned og være familie eller sidde sammen med venner og spille spil. Hvis man gør et døgn op i antal timer, så tager de mange computerspil selvfølgelig nogle timer fra den tid, hvor du har mulighed for at spille brætspil, så det er da en trussel. Men jeg tror på, at det sociale i brætspil vil vinde langt hen af vejen"

Hasbros bedste bud p.t. på solid efterårshygge i familiens skød, er find-det-rigtige-billede-først-spillet Pictureka. Der betegnes af firmaet selv som "Et sjovt spil for hele familien, hvor de 6-årige sagtens kan spille med større børn eller voksne!".
Jeg har dog svært ved at se forskellen på det og den efterhånden 11 år gamle klassiker Vildkatten, som langt de fleste børn i alderen 7-19 år, efterhånden har spillet grundigt igennem i landets SFO'er. Det kan spilles fra ca. 5 år, og er et af de sjældne spil hvor voksne ikke har nogen fordele, og stort set ikke har en chance mod en kvik 8-10-årig.

Ingen kommentarer: