tirsdag den 26. august 2008

Matador - et klassisk brætspil, men ikke for alle.

Vi skulle have en hyggelig spilleaften med familiens yngste medlemmer, og det blev derfor besluttet at bringe en rigtig klassiker til bordet. De havde godt af at lære at spille "Matador", i en udgave som ikke var "junior" eller lignende. Langt hen ad vejen gik det da også godt. Børnene (begge drenge i 7-års alderen) virkede interesserede i brættet og de mange penge man kunne tælle med. Men efter omkring en time, begyndte den første træthed at sætte ind, og Matadorspillets store designmæssige fejl: spilletiden, begyndte at vise sit grimme ansigt. For spillet kan i længden trætte selv tålmodige voksne, og på det tidspunkt, hvor alle grunde var solgt (og al spændingen i spillet reelt var overstået), var spillet slet ikke tæt på at være færdigt, men det var alle spillerne til gengæld. Derfor skal man som voksen være indstillet på at spille spillet færdigt alene, hvis man sarter det op med børn der er meget yngre end 10-12 år.

Som et mere egnet alternativ kunne man så vælge et af de letforståelige Junior udgaver, man kan få af spillet, eller vælge et andet (og tidsmæssigt meget mere overskueligt) penge-spil, såsom Payday, som man på nuværende tidspunkt ikke kan finde i butikkerne, men som dog sælges brugt flere steder.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tjaaa men på spillet stod der vel også at det var anbefalet "fra 10 år"

Anonym sagde ...

er skriver jeg øver migggggg i at skriv

weilmann sagde ...

Tja, det står der på mange spil. Men min erfaring er, at det kommet meget an på barnet. Vi har en del spil fra 10, som vores 7-årige sagtens kan spille, og som et venne-pars 12-årige ikke magtede. Det er meget forskelligt ;-)