fredag den 27. februar 2009

Tolkien-brætspil burde være sjove

Vores lille familie havde besluttet at der skulle hygges lidt omkring noget brætspil, og efter lang tids diskussion fandt vi frem til Reiner Knizias "Ringenes Herre" (den lette version).

Spillet går ud på, at man som nogle søde små Hobbit-figurer skal drage hele vejen fra Herredet, gennem mange farefulde lande, op til Dommedagsbjerget, hvor man skal overvinde den onde Sauron.

Alle farer i spillet kan overvindes med et lille Held og Lykke-hjul, som kan overvinde alt, hvis man er en lille smule heldig.
Spillet var hurtigt overstået. Undervejs i spillet kan man samle "venne-brikker" der kan bruges til hjælp mod fjenderne hen mod slutningen af spillet, men man kan også bare gå forbi dem og satse på, at man kan klare sig i kampen mod Sauron alligevel - det gjorde jeg, og vandt spillet på mindre end 20 minutter, hvilket virkede lidt kort.
Komponenterne i spillet er derimod lækre. Alle brikker er af træ eller tykt pap, i en god kvalitet, der virker meget holdbar.
Spillet vil egne sig godt til at blive spillet af børn mellem 5 og 8 sammen med en voksen, og det er let nok at hygge sig med det - bare man ikke forventer mere dybde i spillet end der er.

Ingen kommentarer: