mandag den 9. marts 2009

Tolkien-brætspil når de er sjove

Vi havde ikke givet helt op på den gamle forfatter, så vi tog et andet spil, der bruger Middle-Earth-verdenen som kulisse: Hobbitten.
Og det var en ganske anden oplevelse, der her ventede os. Spillet går i korte træk ud på at rejse igennem bogens mange forskellige lande, med dragen Smaugs hule som endeligt mål. Man er på tyvetogt, og vinderen er den der til sidst sidder med flest juveler, når dragens hule er tømt.
Brættet er flot og i en god kvalitet. Midten af pladen domineres af et stort billede af dragen og ens spillebrikker er små plastik-modeller af hobbitter - meget stemningsfuldt. Men kommer frem over brættet ved at slå med to terninger, hvorefter man kan vælge om man vil flytte hvad øjnene viser på den ene terninger, eller dem begge - for det er ikke altid en fordel at flytte så langt som man kan. Prøverne i dragen hule er svære, og det viste sig som en god strategi, at trække tiden lidt, og opbygge sig lidt udstyr, inden man gav sig i kast med Smaugs Hule.

Som konklusion er det et rigtigt godt spil for tre, og vores søn på 7 var hurtigt på højde med, hvad spillet gik ud på. Alt i alt en oplevelse, som vi håber på at gentage snarest.

2 kommentarer:

Tornfugl sagde ...

Hej Martin. Har du set/prøvet Arkham Horror? Det tager lidt tid at finde rundt i min det virker ret sjvot. Det er dog rimelig kostbart og tager ret lang tid, men det passer bedre til min smag end sådan nogle andre tidskrævende spil som A&A osv.

Kan godt anbefales. :)

- Ann Louise.

PS Drakon er stadig god sjov! :D

weilmann sagde ...

Jeg har haft AH et stykke tid nu, men er ikke nået til at få prøvet det (sådan er det med mange spil hjemme hos os), jeg skal nok få skrevet lidt om det her, når jeg får gjort det ;-)