onsdag den 12. december 2007

Julens bedste børnespil

Hvis man har små børn er brætspil en rigtig god gaveide. Der er ofte meget at lære ved at spille, og så er det en undskyldning for dig, for at sidde og "få lidt ro på".

Så mit bud på de bedste hyggestunder med de mindste her i julen er:


  1. Lille Storm på Tur - billigt spil for de mindste (ca. 2-3 år), der er en blanding af vende- og huskespil. Ret hyggeligt, hvis man ikke spiller så længe.
  2. Qoridor Kid - her skal man få sin træmus igennem en labyrint, hvor der venter en ost for enden. Man kan undervejs sætte forhindringer op for hinanden, og man er nødt til at være snedig, for at slippe uden om de fælder, modstanderne laver for en. Spilletiden er ca. 15 minutter og kan spilles fra 5 år.
  3. Candyland - alle tiders klassiker og den nye udgave er temmelig farvestrålende. Kan spilles af de yngste (ca. 3 år), da der kun er farver på terningen. God slå-og-ryk sjov for hele familien.
  4. Hvem er hvem? - klassisk spil hvor børnene træner spørgeteknik og brug af udelukkelsesmetoden. Kan med fordel introduceres omkring 5-6 års alderen.
  5. Cluedo - for de lidt større detektiver (ca. 8 år), der ikke har noget mod et lidt længerevarende spil.
  6. Klodsmajor - et spil om fingerfærdighed (en slags horisontal mikado) som både er gavligt for barnet og den voksne - vær forberedt på at du taber. Kan også spilles fra det 5.-6. år. Træner desuden koncentration og i nogle tilfælde reflekser :-)

Det var forløbigt det. Det bliver spændende at se hvilken lister jeg kommer med næste gang (læs:også for mig)!

Ingen kommentarer: